in

Barcelona eenvoudig naar halve finale Champions League

FC Barcelona heeft zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Catalanen waren in het eigen Camp Nou met 3-0 te sterk voor Manchester United.

FC Barcelona wist een week geleden in Manchester met 1-0 te winnen en dus moesten de mannen van Ernesto Valverde in Camp Nou alleen de voorsprong zien te verdedigen. Maar Barcelona had aan een aantal bevliegingen van Messi genoeg om de voorsprong uit te breiden.

De Argentijn zette Barcelona na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong, na een fout van Young. Messi schoot de bal in de verre hoek en doelman De Gea was kansloos. Vijf minuten later was De Gea niet kansloos, want de doelman liet de bal door zijn handen glippen en Messi zorgde voor 2-0.

Na de pauze hadden de bezoekers uit Manchester nog weinig in te brengen. Barcelona domineerde volledig en ging in eigen huis op zoek naar meer doelpunten. Uiteindelijk wist Coutinho na ruim een uur de 3-0 voor Barcelona te maken. De Braziliaan krulde een afstandsschot in de verre hoek.

Barcelona wint over twee wedstrijden met 4-0 van Manchester United en plaats zich, na een teleurstellend vorig seizoen, voor de halve finale van de Champions League. In die halve finale treft Barcelona mogelijk Porto of Liverpool.

Anthony Borges FC Barcelona

Droom komt uit voor getroffen Anthony Borges

FC Barcelona Manchester United

Samenvatting | FC Barcelona – Manchester United (3-0)