Barcelona doet het onmogelijke en stunt in Camp Nou

FC Barcelona heeft de hele wereld woensdag avond vertelt laten staan van een absoluut spektakelstuk. De Catalanen moesten tegen Paris Saint-Germain een 4-0 achterstand zien weg te werken en dat is de ploeg van Luis Enrique gelukt. Een absolute stunt.

FC Barcelona stond in Camp Nou voor een loodzware opgave, maar na drie minuten zagen de fans van Barcelona hun ploeg via Luis Suarez op voorsprong komen. Kon Barcelona dan toch echt stunten? De ploeg bleef de gehele eerste helft volledige druk naar voren zetten. Vlak voor rust werd het beloont met een tweede treffer. Kurzawa schoot de bal in eigen doel na een prachtige hakbal van Iniesta.

Ook na rust kwam Barcelona al snel weer tot scoren. Neymar werd gevloerd in het strafschopgebied en Messi schoot 3-0 binnen vanaf 11 meter. De fans in Camp Nou konden het niet geloven. Een stunt was in de maak.

Na treffer van Messi temporiseerde Barcelona. De ruimtes werden groter en PSG kwam ook vaker op de helft van de Catalanen. Een bal op de paal van Cavani was de eerste waarschuwing voor Barcelona. Enkele minuten later schoot de Uruguayaan de bal wel tegen de touwen. Het avontuur leek voorbij voor Barcelona. Maar de ploeg van Luis Enrique kwam kort voor tijd via een vrije trap van Neymar. Enkele minuten later kreeg Suarez een strafschop en Neymar schoot vervolgens 5-1.

Met vijf minuten blessuretijd had Barcelona nog tijd voor een aantal kansen. En de slotseconde van de wedstrijd was het Neymar met de laatste voorzet van de wedstrijd en Roberto kon bij de tweede paal 6-1 binnen schieten. Het onmogelijke bleek toch mogelijk voor Barcelona. De Catalanen winnen met 6-1 en plaatsen zich voor de volgende ronde van de Champions League.