in ,

‘Barcelona denkt aan huurling als opvolger van Vermaelen’

Luis Enrique maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat Barcelona deze zomer mogelijk nog in actie komt op de transfermarkt. De Catalanen lieten deze week Thomas Vermaelen vertrekken en zullen waarschijnlijk een vervanger gaan halen voor de Belg.

De mogelijke aankoop zou wel eens dichter bij huis kunnen zijn dan de fans zullen verwachten. Luis Enrique is namelijk zeer gecharmeerd van Marlon Santos, de verdediger die deze zomer overkwam van Fluminense. De Braziliaan, die voor de B-ploeg is gehuurd van de Braziliaanse club, heeft een goede indruk gemaakt tijdens de voorbereiding en is volgens Mundo Deportivo één van de kandidaten om Vermaelen op te volgen.

De club bekijkt de komende weken of Marlon daadwerkelijk de rol van Vermaelen kan overnemen bij de A-selectie. Mocht Marlon de staf overtuigen dan moet Barcelona Fluminense 5 miljoen euro betalen.

Een andere mogelijkheid is nog altijd Las Palmas-verdediger Mauricio Lemos. Echter kost de Uruguayaan maar liefst 20 miljoen euro. Luis Enrique wil zijn defensie nog versterken. Met het wegvallen van Vermaelen heeft hij namelijk de beschikking over slechts vier centrale verdedigers: Umtiti, Pique, Mascherano en Mathieu.

Argentijnse bondscoach in Barcelona voor gesprek met Messi

‘Barcelona bereikt akkoord met Fiorentina over aanvaller’