Barcelona de sterkste na spektakel in Sevilla

FC Barcelona heeft zich zondagavond hersteld van de nederlaag die het elftal midweeks leed tegen Manchester City. In een echt gevecht was Barcelona met 2-1 te sterk voor Sevilla.

Vanaf minuut was het een hard gevecht in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De thuisploeg kreeg in de eerste minuut al een behoorlijke kans via Vitolo. Aan de andere was Suarez via een uitbraak nog dichter bij het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Uruguayaan werkte de bal net naast het doel. Sevilla blijkt echter het scherpst voor de dag te zijn gekomen en is in de openingsfase heer en meester tegen Barcelona. Na 14 minuten is het Vitolo dan ook die zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong zet.

Ook na de treffer bleef Sevilla onverminderd aanvallen en moest Ter Stegen een aantal keer ingrijpen. Uit het niets kwam Barcelona nog voor de pauze op gelijke hoogte. Een uitbraak via Neymar kon uiteindelijk door Messi in de verre hoek worden binnen geschoten.

Na rust was het compleet anders. Barcelona herpakte zich en domineerde in de tweede helft volledig. Rakitic kreeg kort na de rust de eerste grote kans voor Barcelona. Hij schoot op doelman Rico. Ook Messi begon warm te draaien en legde zijn tegenstanders een aantal keer in de luren. Na ruim een kwartier spelen kwam Barcelona via Luis Suarez op 1-2. De Uruguayaan kon vrij in de verre hoek binnen schieten.

Het laatste kwartier was voor beide ploegen slopend. Het tempo ging nog verder omhoog en het werd een totale gekte op het veld. De arbiter trok de ene gele kaart naar de andere. Kansen waren er nog voor Neymar en Suarez, maar doelman Rico zorgde ervoor dat de Catalanen niet verder uitliepen. Dankzij de overwinning loopt Barcelona drie punten uit op concurrent Sevilla.