in

Barcelona dacht aan Emerson bij vertrek Semedo

Emerson FC Barcelona

Nelson Semedo was deze zomer één van de hoofdrolspelers op de transfermarkt bij FC Barcelona. De vleugelverdediger van de Catalanen werd nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek. Barcelona had slechts één alternatief voor de verdediger, zo weet Mundo Deportivo maandag te melden.

Semedo was één van de hoofdrolspelers in de transfersoap van Neymar Jr. deze zomer. De verdediger zou volgens de media als ruilmiddel zijn ingezet om Neymar terug naar Camp Nou te halen. Uiteindelijk bleef de Portugees in Barcelona en bleef Neymar in Parijs.

Toch hadden de Catalanen een opvolger bij een eventueel vertrek van Semedo. Barcelona zou volgens de krant namelijk in de eerste dagen van de transfermarkt contact hebben gezocht met Emerson Aparecido Leite de Souza Junior, kortweg Emersom, en hem hebben laten weten dat hij mogelijk terug moet keren naar Barcelona. Emerson was zelfs de enige optie op het lijstje van de Catalanen.

De verdediger werd eerder dit jaar voor 12 miljoen euro overgenomen van Atletico Mineiro. De Braziliaan werd voor vijf seizoenen vastgelegd, maar later werd bekend dat Emerson twee seizoenen verhuurd zou worden aan Real Betis. De vleugelverdediger is inmiddels een vaste waarde bij de nummer vijftien van de Liga.

16-jarig toptalent debuteert bij Barcelona B

Umtiti

Umtiti keert terug met voetblessure