in ,

Barcelona boekt recordomzet van 708 miljoen euro

FC Barcelona

Voor FC Barcelona was het seizoen 2016/17 op sportief gebied niet zo’n heel succesvol jaar, financieel gezien pakken de Catalanen wel de volle winst. 

De Catalanen boekten een omzet van 708 miljoen euro. Daarmee overtreft het de eigen verwachtingen met 13 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op €18 miljoen. En dat in een seizoen waarin Barcelona de landstitel en de Champions League naar concurrent Real Madrid zag gaan.

Barcelona maakte ook bekend dat de omzet in de komende jaren nog flink zal stijgen. In 2021 hoopt de Catalaanse club een omzet van 1 miljard euro te kunnen realiseren. Barcelona nam eerder deze maand afscheid van sponsor Qatar Airways (33 miljoen) en kreeg daar 55 miljoen euro voor in de plaats van de nieuwe sponsor Rakuten.

De club staat jaarlijks zo’n 66% van de totale omzet af aan salarissen van de grote sterren bij Barcelona. Toch maakt dat weinig verschil voor de totale waarde van de club. Forbes schat FC Barcelona op 3,64 miljard euro. Daarmee staat het nog wel achter Manchester United als meest waardevolle voetbalclub van de wereld.

Valverde roept 26 spelers op voor VS-tour

Derde doelman Barcelona transfervrij naar Real Valladolid