Barcelona bij weerzien met iniesta te sterk voor Vissel Kobe

Antoine Griezmann FC Barcelona

FC Barcelona heeft de trip door Japan met een overwinning afgesloten. Tijdens het weerzien met Andrés Iniesta, David Villa en Sergi Samper was de ploeg van Ernesto Valverde met 2-0 te sterk voor Vissel Kobe.

Het duel tussen FC Barcelona en Vissel Kobe stond zaterdag vooral in het teken van het weerzien van Andrés Iniesta en de andere voormalig Barça-spelers. Ernesto Valverde koos er net als tegen Chelsea ervoor om in beide helften met twee verschillende opstellingen te spelen. Ook tegen Vissel begon Griezmann in de basis en kwam Frenkie de Jong in de tweede helft in het veld.

Een groot spektakel werd het tegen Vissel Kobe niet. De grootste kans in de eerste helft kwam van Riqui Puig, die na goed druk zetten de bal aan de verkeerde kant van de paal werkte.

In de tweede helft werd Barcelona een stuk sterker dan Vissel Kobe en waren met name Dembélé en Carles Perez dreigend voor Barcelona. Laatst genoemde zette Barcelona na een klein uur op een 1-0 voorsprong, na een goede combinatie met Malcom. Vijf minuten voor tijd maakte de vleugelspeler zijn tweede. Met een bekeken schot in de verre hoek zorgde hij voor de 2-0 eindstand.

Voor FC Barcelona gaat de voorbereiding komende week verder in Barcelona en speelt het op 4 augustus de volgende oefenwedstrijd tegen Arsenal.