in ,

‘Barcelona biedt De Jong nummer 14 aan; middenvelder wijst aanbod af’

Frenkie de Jong werd afgelopen vrijdag gepresenteerd in Camp Nou als nieuwe speler van FC Barcelona. De middenvelder gaat spelen met rugnummer 21, maar hij had ook een andere keuze.

Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona aan De Jong gevraagd of hij met rugnummer 14 wilde spelen. Dat getal is natuurlijk bekend als het nummer op shirt van de legendarische Johan Cruijff. Het Spaanse medium schrijft dat De Jong zich vereerd voelde, maar het aanbod toch heeft afgeslagen. Hij zou dit hebben gedaan om vergelijkingen met Cruijff te voorkomen en om niet meer druk van de buitenwacht te creëren. Het afgelopen seizoen speelde de Braziliaan Malcom met het getal 14 op zijn rug.

De Jong gaat dus spelen met rugnummer 21. Dit deed hij al ook al bij Ajax en het Nederlands elftal. ”Ik voel me fijn bij dat nummer”, aldus De Jong, geciteerd door Voetbal International. ”Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen.”

Nummer 21 heeft ook een speciale betekenis voor de Nederlander. ”Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, de vader van mijn vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest”, besluit De Jong.

FC Barcelona presenteert nieuw uitshirt; eerbetoon aan 40 jaar La Masia

Frenkie-De-Jong-uittenue

Frenkie de Jong poseert in nieuw uittenue FC Barcelona