in

Barcelona bevestigt: Ernesto Valverde is de nieuwe coach

FC Barcelona heeft maandagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Ernesto Valverde de nieuwe coach van Barcelona is. De oud-speler van de club volgt daarmee Luis Enrique op, die eerder dit seizoen aangaf dat hij na dit seizoen stopt bij Barcelona.

Enkele weken geleden kwamen de eerste geruchten naar voren over de komst van de 53-jarige Valverde naar Barcelona. In de laatste dagen werd het vrij duidelijk dat de voormalig coach van Athletic Bilbao naar Barcelona zou komen. Ernesto Valverde zal donderdag naar Barcelona afreizen om daar zijn handtekening te zetten onder een contract voor twee seizoenen. Beide partijen hebben na de twee seizoen een optie voor nog een seizoen. Hij begint 1 juni aan zijn nieuwe avontuur bij de club en neemt assistent Jon Aspiazu en fysiek-trainer Jose Antonio Pozanco mee naar Camp Nou.

”Ik heb Ernesto vanmiddag gebeld en hem het goede nieuws gemeld dat wij als club voor hem hebben gekozen”, zei Bartomeu tijdens de persconferentie. ”Hij was erg blij en enthousiast over de uitdaging bij de club.”

Tussen 1988 en 1990 speelde Valverde voor Barcelona. In die jaren won hij onder leiding van Johan Cruijff de Europa Cup II en de Spaanse beker met Barcelona.

Player Cam: Copa del Rey viering door de ogen van Aleix Vidal

Wie is Ernesto Valverde?