in

‘Barcelona bereikt principe akkoord met Braziliaanse opvolger Iniesta’

FC Barcelona is al enkele maanden bezig om de Braziliaan Arthur Melo naar de Catalaanse hoofdstad te krijgen.  De 21-jarige middenvelder van Gremio leek in januari op weg naar Barcelona, maar de Braziliaanse club slaagde er toen in om Arthur te behouden.  Nu, ruim een maand later, lijkt FC Barcelona toch beet te hebben. 

De basis van het principe akkoord tussen beide clubs werd maandag gelegd in het stadion van Gremio.  Onder meer technisch secretaris Robert Fernandez en onderhandelaar André Cury waren aanwezig bij de onderhandelingen.

Volgens UOLEsporte  heeft FC Barcelona de Braziliaanse club ruim 30 miljoen euro geboden plus 10 miljoen euro aan variabelen.  De variabelen zijn verdeeld in twee keer vijf miljoen. Gremio krijgt de eerste vijf miljoen bij de eerste contractverlenging van Arthur bij Barcelona. Daarnaast zal de overige vijf miljoen betaalt worden na een x aantal wedstrijden in het shirt van de Catalanen.

Deze week hopen beide partijen alle details glad te kunnen strijken. Arthur zal na het WK in Rusland dan de overstap naar Barcelona maken, maar de Catalanen zullen de middenvelder tot december terug verhuren aan Gremio. De spelmaker kan dan de Braziliaanse competitie afmaken. Arthur zal dan in januari aansluiten bij de selectie van Barcelona.

Iniesta blikt terug: ”Was één van mijn mooiste momenten ooit”

Achter de schermen | Barcelona’s eerste dag in Londen