in

Barcelona bereikt finale Copa del Rey na knotsgek duel in Camp Nou

FC Barcelona heeft dinsdagavond de finale van de Copa del Rey weten te bereiken. Een knotsgek duel tegen Atletico Madrid eindigde dankzij een treffer van Luis Suarez in 1-1. Barcelona won de heenwedstrijd al met 2-1. 

FC Barcelona begon zonder Iniesta en Busquets moeizaam aan het duel. Atletico greep Barcelona direct bij de strot en via Fernando Torres werd het in de eerste minuut al direct gevaarlijk. Jasper Cillessen hield Barcelona in de openingsfase dan ook overeind. Twee minuten voor de rust kwam Barcelona verrassend op voorsprong. Moya kon een schot van Messi nog stoppen, maar in de nastoot was het Luis Suarez die Barcelona op 1-0 zette.

Atletico Madrid wist dat het twee keer moest scoren na de pauze om een verlenging eruit te halen. In een ongekend hoog tempo lieten beide ploegen veel ruimte vrij. Griezmann werd afgevlagd voor buitenspel en aan de andere kant was het Luis Suarez die zijn treffer vanwege buitenspel niet door zag gaan. Nadat Sergi Roberto zijn tweede gele kaart ontving begon Atletico Madrid aan te dringen. De bezoekers kregen via Gameiro een strafschop. De spits ging zelf achter de bal staan, maar schoot hoog over.

Ook Atletico Madrid moest vervolgens met tien man verder nadat Carrasco zijn tweede gele kaart ontving. En nadat Gameiro even later de 1-1 binnen tikte kwam er een zinderende slotfase, waarin Luis Suarez ook na twee keer geel het veld moest verlaten, en waarin Messi zijn vrije trap op de lat zag belanden. Barcelona moest verder achteruit, maar hield in de slotfase stand. En plaatst zich met het 1-1 gelijke spel voor de finale van de Copa del Rey.

Barcelona heeft sterkhouders terug in Copa-return

Samenvatting | FC Barcelona – Atletico Madrid (1-1)