in

Barcelona met B-speler Aleña op zoek naar record

FC Barcelona kan zondag de ongeslagen reeks in La Liga weer een flinke boost geven. De ploeg van trainer Ernesto Valverde  wist dit seizoen in de Liga al elf van de 13 thuiswedstrijden te winnen en blijkt bovendien al 35 duels in de competitie ongeslagen. Barcelona kan zondag om 16.15 uur een flinke stap zetten richting een nieuw competitierecord. 

Barcelona heeft inmiddels  met 35 ongeslagen duels in de Liga een clubrecord te pakken, maar Ernesto Valverde is met zijn ploeg op zoek naar een competitierecord van 38 duels omgeslagen. Daarvoor moet zondagmiddag wel even afgerekend worden met Athletic Bilbao, dat voor Barcelona in Camp Nou een  uitstekende tegenstander is om dichter bij het record te komen. Barcelona verloor namelijk niet één van de laatste 21 duels in Camp Nou tegen Bilbao. De laatste nederlaag tegen de Basken in Camp Nou was zelfs in 2001 (1-2).

Toch heeft Valverde tegen Bilbao wel andere problemen. De coach moet het zondag zonder Sergio Busquets doen, die vanwege een teenblessure zo’n drie weken aan de kant staat. Bovendien zijn Thomas Vermaelen en Nelson Semedo nog niet fit en zit Suarez tegen Bilbao een schorsing uit. Wel zit Yerry Mina weer bij de selectie en krijgt Carles Aleña zondag ook een kans in de selectie. Het grote talent van Barcelona B traint inmiddels regelmatig met de A-selectie en lijkt komende zomer definitief de overstap te gaan maken naar selectie van Valverde.  Andrés Iniesta en Gerard Pique, die de afgelopen weken met lichte klachten liepen, zijn ook gewoon inzetbaar.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/974976690245001217

Barcelona treft AS Roma in kwartfinale Champions League

Een normale dag in het leven van Lionel Messi