in ,

Barcelona B pakt uit en versterkt zich met vier nieuwe spelers

FC Barcelona heeft zich maandag met vier nieuwe talenten versterkt voor Barcelona B. Antony Lozano, Samu Araújo, Íñigo Ruiz de Galarreta en Moha zullen komend seizoen te zien zijn in het elftal van Gerard Lopéz.

Antony Lozano, beter bekend als Choco Lozano, komt over van Olimpia Sports Club en is de eerste Hondurees bij de Catalaanse club. Barcelona betaalde maar liefst 1,5 miljoen euro voor de aanvaller. De Hondurees krijgt bij Barcelona een ontsnappingsclausule van maar liefst 50 miljoen euro. De 24-jarige Lozano is international en scoorde tijdens de Olympische Spelen in 2016 drie keer voor zijn land.

Samu Araújo

Samu Araújo wordt voor één seizoen gehuurd van Celta de Vigo. De 22-jarige kan zowel op de vleugel als centraal in de verdediging spelen. Of Barcelona de verdediger een optie tot koop heeft is niet bekend.

Ruiz de Galarreta

FC Barcelona moest na het afgelopen seizoen ook een groot deel van de ervaring inleveren. Die haalt de club nu terug met Ruiz de Galarreta. De 24-jarige middenvelder wordt voor 700.000 euro overgenomen van Numancia. Ruiz heeft een contract voor twee seizoen getekend bij de Catalaanse club, met een optie op nog een jaar. Afgelopen jaar speelde hij 37 wedstrijden in de Segunda Division. 

Mohamed Ezzarfani

Mohamed Ezzarfani, oftewel Moha, is de vierde aankoop die Barcelona maandag bekend maakte. Moha komt voor 10.000 euro over van Badalona en tekende maandag een contract voor twee seizoenen met een optie op nog eens drie seizoenen. De 20-jarige Marokkaan krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 12 miljoen euro. De razendsnelle vleugelaanvaller zorgde afgelopen seizoen in 26 wedstrijd voor 9 assists en scoorde zelf 2 doelpunten.

Barcelona verloor afgelopen zomer al enkele spelers en lijkt met de vier aankopen nog niet uitgewinkeld te zijn.

‘Deulofeu mist VS-tour vanwege spierscheuring’

NBA-ster Green en NFL-ster Branch bezoeken FC Barcelona