in

‘Barça wil stunten met Griezmann én Neymar deze zomer’

Komt Griezmann? Komt Neymar? Dat zijn de vragen die de fans van Barcelona momenteel bezighouden. De club, voor nu, houdt zich stil en heeft nog geen publieke verklaringen afgelegd over de intenties deze zomer. Het Spaanse medium SPORT schrijft echter te weten wat er zich achter de schermen afspeelt bij de Catalaanse grootmacht.

De krant pakt zaterdagochtend groots uit en weet te vertellen dat voorzitter Josep Maria Bartomeu ervan droomt om zowel Griezmann als Neymar deze zomer naar het Camp Nou te halen. Het lijkt een droomscenario, maar het is niet geheel onmogelijk.

Het aantrekken van de twee sterren zou Barcelona’s aanval in één klap weer de beste van de wereld maken en er zou geen ander team zijn dat zoveel sterren in de aanval rond heeft lopen. De club denkt ook dat de kwaliteitsimpuls nodig is in de strijd om de Champions League, die voor het laatst werd gewonnen in 2015 en wat volgens velen veel te lang geleden is voor een club als Barça.

Griezmann

Voorzitter Bartomeu en Antoine Griezmann zouden een mondelinge overeenkomst hebben over een overstap deze zomer. Hoewel er niks op papier staat, gaan de twee partijen ervan uit elkaar trouw te blijven zodat Barcelona op 1 juli de 120 miljoen euro afkoopclausule in zijn contract kan betalen om de overstap vervolgens af te ronden.

Neymar

Deze transfer is een stuk complexer omdat de Braziliaanse ster van PSG geen afkoopclausule in zijn contract heeft staan en de relatie tussen de twee clubs niet best is. Barcelona moet afscheid nemen van grote namen zoals Rakitić, Coutinho en Umtiti om te voldoen aan de financiële eisen van de Parijzenaren. Ook zou het flink puzzelen worden om het salarisbudget binnen de club op peil te houden met al die grote namen. Het artikel voegt er tevens aan toe dat Barça Neymar zou hebben gevraagd om zijn salaris flink te verlagen. Ook moet de Braziliaan een publieke verklaring afleggen met daarin zijn wens om terug te keren.

Riqui Puig

Video | Het seizoen van supertalent Riqui Puig

La Masia Goals 18/19

VIDEO | De mooiste La Masia-doelpunten van seizoen 18/19