in ,

‘Barça schakelt over op Portugese vleugelverdediger’

Benficas defender Nelson Semedo from Portugal during Premier League 2016/17 match between SL Benfica and Estoril Praia SAD, at Estadio Antonio Coimbra da Mota in Estoril on December 17, 2016. (Photo by Bruno Barros / DPI / NurPhoto via Getty Images)

FC Barcelona heeft aan het begin van de transferperiode een duidelijk lijstje met potentiële versterkingen gemaakt. Bovenaan dit lijstje staan de namen van Verratti en Bellerin. Het lijkt echter een verschrikkelijk lastige klus te worden om één van hen binnen te halen, laat staan beide. De afgelopen weken staan de Spaanse en Engelse media al vol met berichten over een mogelijke overstap van Bellerin naar Barça, maar de kans dat de speler komt lijkt steeds kleiner. De Catalanen schakelen daarom over op alternatieven.

Het aantrekken van zowel een middenvelder als een rechtsback heeft de hoogste prioriteit voor Barça. Het afgelopen seizoen werd de positie van rechtsback ingevuld door Sergi Roberto. De Spanjaard deed het zeker niet slecht op die positie, maar is en blijft van nature een middenvelder. Naast Hector Bellerin zijn de Catalanen ook al vaak gelinkt aan Nelson Semedo. De Portugese vleugelverdediger van Benfica kende een uitstekend seizoen in de Portugese Liga. Volgens het Portugese Report heeft Barça een bod gedaan van 30 miljoen euro op de speler.

De Catalanen hopen nog altijd Bellerin over te nemen van Arsenal. De razendsnelle vleugelverdediger van de Londenaren kwam in het verleden uit voor verschillende jeugdelftallen van Barça, maar heeft de stap naar het eerste destijds niet kunnen maken. De speler heeft zich erg goed ontwikkeld in de Premier League, waardoor Barça hem de kans gunt om zich nu wel aan het Spaanse publiek te laten zien. De speler zou zelf ook graag willen, maar de prijs die Arsenal voor hem vraagt blijkt een groot obstakel. Ook heeft Wenger in meerdere gesprekken met zijn rechtsback aangegeven dat ze hem niet laten gaan.

Mundo Deportivo weet te melden dat Barça een deadline van 10 dagen had ingesteld om de transfer van Bellerin wereldkundig te maken. De deadline eindigde 10 dagen na de finale van het Europees kampioenschap voor elftallen onder de 21 jaar. De deadline is dus al enkele dagen verlopen en aangezien de onderhandelingen aardig vast zitten, heeft de Spaanse topclub besloten zich dus te richten op alternatieven. Nelson Semedo dus.

Barça is echter niet de enige club dat aast op de handtekening van de 23-jarige Portugees . Het Manchester United van Portugees José Mourinho ziet de speler ook graag komen. Verschillende Portugese media weten te melden dat Robert Fernandéz al contact heeft gezocht met Benfica en de speler. De onderhandelingen zouden geleid worden door Ernesto Valverde, die zijn goedkeuring heeft gegeven en de rechtsback dus graag ziet komen.

Oranjeleeuwin Lieke Martens maakt droomtransfer naar Barcelona

Eerste spelers werken medische keuring af