in ,

Barça op bezoek bij Atlético: spektakel gegarandeerd

Barça hervat de competitie zaterdag met niet zomaar een wedstrijd. In het Wanda Metropolitano is het namelijk Atlético Madrid tegen FC Barcelona. Een wedstrijd die zal bepalen wie zich na speelronde 13 koploper van de Liga mag noemen. Het verleden heeft bewezen dat het wel eens een moeilijke avond zou kunnen worden voor de huidige koploper. Voor het gemak zet BarçaSource een aantal spraakmakende confrontaties uit de afgelopen jaren op een rijtje. 

2008/2009 | Een waar spektakelstuk

Het seizoen 2008/2009 ging de boeken in als het eerste seizoen van Guardiola als trainer van FC Barcelona. En wat voor seizoen zou het worden. Barça won de treble, met als hoogtepunt de overwinning op Manchester United in de Champions Leaguefinale. Daarnaast werd Real Madrid opgerold in het eigen Santiago Bernabéu. In het hol van de leeuw werd er met 2-6 gewonnen. Op bezoek bij die andere club uit Madrid waren het niet Messi, Eto’o en Henry die de hoofdrol op zich namen, maar het koningskoppel van Atlético.

2014/2015 | De ultieme revanche in het Vicente Calderon

Barça reist volgende week zaterdag als koploper af naar Madrid. Het is niet de eerste keer dat de Catalanen zich als koploper melden in het stadion van Atlético. In het seizoen 2014/2015 speelde Barça, destijds onder leiding van Luis Enrique, in de wetenschap dat het bij een overwinning zeker zou zijn van het kampioenschap. Het zou de ultieme revanche op Atlético zijn. Het voorgaande seizoen werden de Madrilenen namelijk kampioen op bezoek bij Barça.

2015/2016 | Weer die Messi

In het seizoen 2016/2017 begon Messi in de kraker tegen Atlético op de bank. De Argentijn maakte in de tweede helft zijn entree en had niet lang nodig om zijn stempel op het duel te drukken. Wederom was hij degene die Barça langs Atlético schoot.

2017/2018 | De eerste keer Wanda Metropolitano

Vorig seizoen gaat de boeken in als het eerste seizoen waarin Atlético Madrid zijn thuiswedstrijden speelde in het Wanda Metropolitano. Het moderne stadion was op 14 oktober 2017 het toneel voor de kraker tussen Atlético en FC Barcelona. Niet Antoine Griezmann, niet Lionel Messi, maar Jan Oblak en Marc-André Ter Stegen waren de grote uitblinkers in deze vermakelijke topper.

Hoe presteerde Barça de laatste vijf keer op bezoek bij Atlético?

Barcelona hervat groepstraining na vrij weekend

Borussia Dortmund hengelt topschutter Alcácer per direct binnen