in

Barça met fitte selectie klaar voor hervatting LaLiga

Het moment is aangebroken. Leo Messi enco. keren zaterdagavond voor het eerst sinds drie maanden terug op de Spaanse voetbalvelden. FC Barcelona begint de hervatting van Laliga met een bezoek aan de Mallorca, dat momenteel op een achttiende plaats staat. De thuisploeg vecht tegen degradatie, terwijl FC Barcelona de titel zo snel mogelijk probeert te veroveren.

De grote verrassing in de selectie van Quique Setién voor het duel op Mallorca is Samuel Umtiti. De verdediger keert na een blessure aan zijn rechterbeen weer terug in de selectie. De Fransman kreeg vrijdag groen licht van de medische staf.

Barça selectie voor hervatting LaLiga

Lenglet is zaterdag niet beschikbaar voor Setién. De verdediger is geschorst na het oplopen van teveel kaarten. De verwachting is dat Umtiti vanavond naast Piqué aan de aftrap verschijnt. Mocht Umtiti uiteindelijk toch niet fit genoeg blijken voor een volledige wedstrijd, kan Setién altijd nog een beroep doen op de jonge Ronald Araújo.

Suárez

Ook Luis Suárez is vanavond dus ‘gewoon’ van de partij. De Uruguayaan ging in januari onder het mes en de verwachting was dat hij pas volgend seizoen weer in actie zou komen. De coronacrisis bleek voor hem een geluk bij een ongeluk, want hij had zo alle tijd om te herstellen. Mocht Suárez vanavond minuten maken, zijn dat zijn eerste onder leiding van Setién. Zijn laatste wedstrijd dateert van 9 januari, de halve finale in de strijd om de Spaanse Supercup. Enkele dagen na de nederlaag tegen Atlético Madrid, werd Ernesto Valverde ontslagen en Setién aangesteld als nieuwe trainer van Barcelona.

‘Hij is fit genoeg om te starten’, liet Setién vrijdagavond weten op de persconferentie in aanloop naar het bezoek aan Mallorca.

Messi Suarez
Het zo gevreesde duo van Barcelona is terug: Messi en Suárez. De Uruguayaan kan vanavond zijn ‘debuut’ onder leiding van Setién maken.

Setién optimistisch over Suarez: ‘Hij is fit genoeg om te starten’

Semedo El Clasico

Semedo biedt zijn excuses aan na overtreden coronaregels