in ,

Barça licht optie van 12 miljoen: buitenspeler keert terug

FC Barcelona heeft de optie in het contract van Gerard Deulofeu gelicht. De speler komt voor een bedrag van 12 miljoen euro over van Everton. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Vanwege de deelname van de speler aan het Europees kampioenschap onder-21, zullen de laatste details met zowel Everton als de speler de komende dagen worden afgerond. 

Deulofeu trok in de zomer van 2015 de deuren van Camp Nou achter zich dicht. De buitenspeler doorliep de gehele jeugdopleiding en maakte vanaf 2011 deel uit van het eerste team. Het lukte de speler echter niet om een vaste plek in het elftal af te dwingen. Hij werd door de Catalanen verhuurd aan Everton en Sevilla, alvorens de Engelsen hem definitief overnamen. Bij de verkoop van de speler had Barça de optie om hem voor 12 miljoen euro terug te kopen, opgenomen in het contract.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/880796370004824064

Op de dag dat deze optie afloopt, maakt Barça de terugkeer dus bekend. Het is echter de vraag of de speler wel degelijk te zien is in de kleuren van Barcelona, aangezien er niet heel veel speeltijd voor hem lonkt. De voorhoede bestaande uit Messi, Suarez en Neymar draaide op volle toeren de afgelopen seizoenen en lijkt ook voor aankomend seizoen een zekerheid. Met het oog op het Wereldkampioenschap in Rusland volgend jaar, is Deulofeu toe aan zekerheid. Ernesto Valverde zal dan ook om de tafel gaan met de razendsnelle buitenspeler. De trainer ziet wel degelijk potentie in Deulofeu, maar begrijpt ook dat de speler elke week wilt spelen.

Deulofeu is op dit moment met het Spaanse elftal actief op het Europees kampioenschap onder-21, waarmee hij vanavond de finale speelt tegen de leeftijdgenoten van Duitsland. De aanvoerder van de Spanjaarden stond gisteren de media te woord, maar liet niks los over zijn toekomst. Hij gaf aan volledig gefocust te zijn op de wedstrijd van vanavond en dat hij nog niet weet wat zijn toekomst zal brengen. Barça heeft de optie in ieder geval gelicht, maar of de speler volgend jaar daadwerkelijk zal schitteren voor de Catalanen, is nog maar de vraag. Indien hij wel voor Barça zal spelen, loopt zijn contract tot 30 juni 2019.

Achter de schermen | Barça Legend bereiden zich voor op eerste duel in Camp Nou

Tello is eerste uitgaande transfer voor FC Barcelona