BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barça laat het oog vallen op sensaties Franse Ligue 1’

Het vertrek van Neymar en de dunne spoeling centraal achterin hebben tot logisch gevolg dat FC Barcelona zich richt op versterkingen voor beide posities. Voor de linksbuitenpositie zijn Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé de grootste kanshebbers en voor de positie centraal achterin lijkt Barça zich te versterken met Iñigo Martínez. Dit betekent echter niet dat de Catalanen zich niet richten op andere posities. Zo mag worden verwacht dat er op het middenveld nog genoeg plaats zal vinden. Voor eventuele versterkingen voor die linie heeft Barça het oog laten vallen op twee sensaties uit de Ligue 1.

Lang leek het erop dat Paulinho het middenveld van de Catalanen zou komen versterken. De Braziliaan speelt op dit moment in China voor Guangzhou Evergrande en zag een overstap naar Barça maar al te graag zitten. Zijn huidige werkgever heeft echter meerdere keren aangegeven dat hij niet te koop is. Neymar moest een belangrijke rol spelen bij het tot stand laten komen van de transfer, maar nu hij vertrokken is naar PSG, lijkt Barça een dikke streep door de naam van Paulinho te hebben gezet.

Door de ontwikkelingen rond Paulinho heeft Barça het oog weer laten vallen op Jean Seri, aldus Mundo Deportivo. De middenvelder van OGC Nice werd de afgelopen tijd al vaker in verband gebracht met een overstap naar Spanje. Nice kende een geweldig afgelopen seizoen, met Seri als één van de sterkhouders. De club werd derde in de Franse Ligue 1 en plaatste zich afgelopen week ten koste van Ajax voor de play-offs van de Champions League. Seri moet niet meer dan 25 miljoen euro kosten.

Thomas Lemar

AS Monaco was het afgelopen seizoen misschien wel de grootste verrassing op de Europese velden. De club eindigde boven PSG als nummer één in de Franse competitie en behaalde de halve finale van de Champions League, waarin Juventus te sterk was. Het geweldige seizoen heeft tot gevolg dat de sterspelers zich in de belangstelling weten van de gehele Europese top. Een van hen is Thomas Lemar. De 21-jarige Fransman weet zich in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal en Liverpool. Die laatste club ziet in Lemar een potentiële vervanger voor Coutinho, die waarschijnlijk naar Barça vertrekt.

Vandaag wist de Franse sportkrant L’Equipe te melden dat ook Barça de verrichtingen van Lemar volgt. De Catalanen zien hem echter als versterking voor op de lange termijn. Lemar zou met het oog op het WK van volgend jaar in Rusland op de korte termijn een transfer willen maken naar een Europese topclub. Daarvoor komt Arsenal het meest in aanmerking.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.