BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barça fans tasten in het duister over toekomst Iniesta

FC Barcelona heeft een alles behalve rustige transferzomer achter de rug. Door de zoektocht naar nieuwe spelers, leek de directie van Barça de contractonderhandelingen met Messi en Iniesta voor even naast zich neer te leggen. Daar maakt de achterban van de club zich flinke zorgen om, beide spelers hebben namelijk een contract tot de zomer van 2018. De directie probeerde de afgelopen weken de onbezorgdheid bij de fans weg te nemen door te stellen dat beide spelers snel hun handtekening onder een nieuwe contract te zetten. Iniesta, rolmodel en aanvoerder van de club, stond gisteren na de gewonnen wedstrijd tegen Espanyol (5-0) de pers te woord, waarmee hij de huidige stand van zaken besprak.

Niet zo lang geleden gaf de president van de club, Bartomeu, in gesprek met onder meer het Spaanse Mundo Deportivo aan dat de club al een principieel akkoord had bereikt met de 33-jarige aanvoerder. Het zou gaan om een contract van één jaar, die na ieder seizoen automatisch verlengd wordt met nog een seizoen, tot het moment dat Iniesta zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Het bestuur van FC Barcelona gunt Iniesta de kans om zijn carriere in het Camp Nou af te sluiten. Het is natuurlijk aan de speler zelf om hier een besluit over te nemen. De afgelopen week ontkende de middenvelder echter dat er sprake is van een principieel akkoord.

De speler heeft de onderhandelingen op dit moment even naast zich neer gelegd. Hij wilt zich richten op zijn prestaties op het veld en het winnen van prijzen. ”We hebben een lange tijd onderhandeld, maar we hebben de onderhandelingen nu even gestopt. Principieel akkoord? Wanneer er sprake is van een principieel akkoord, moet alles in orde zijn. Naar mijn weten is dat niet zo.’’ Iniesta is er nog niet over uit wanneer hij zijn beslissing zal maken en laat de fans, de club en zijn medespelers daarmee in het duister tasten. ”Ik denk nog niet aan stoppen. Mijn hoofd, mijn hart en mijn lichaam zullen de beslissing maken. Barcelona is mijn thuis, maar de huidige situatie is zoals het is. We zullen zien wat de toekomst brengt.’’

Afgelopen week speelde Iniesta met Spanje interlands tegen Italië en Liechtenstein. De nationale held (hij bezorgde het Spaanse elftal de wereldbeker in 2010) mocht beide wedstrijden vanaf de aftrap starten. Terug van de interlandbreak, las de speler het nieuws over het principiële akkoord dat er dus nog niet is. ”Er zijn woorden gevallen die niet kloppen. Het was een misverstand, daarover heb ik met de club gesproken. Het was geen aanval op Bartomeu. Op dit moment is er niks officieels, dus kan ik er verder ook niks over zeggen’’, aldus El Blanquito.

Iniesta, Messi en Xavi: drie jeugdproducten van La Masia. Xavi vertrok in 2015, Iniesta en Messi lopen volgend jaar transfervrij de deur uit. Zolang hun contract niet verlengd wordt.

Espanyol

FC Barcelona boekte gisteren een ruime overwinning op stadgenoot Espanyol. In het Camp Nou zegevierde de Catalaanse grootmacht met 5-0. Iniesta was erg tevreden over de wedstrijd: ”Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar deze wedstrijd smaakt naar meer.’’ Klik op de link hieronder voor meer reacties na afloop van de derby.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.