BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barça-doelwit maakt voorlopig geen deel uit van selectie Dortmund

Vanavond staat de eerste belangrijke wedstrijd op het programma voor FC Barcelona. De Catalanen treffen in het eigen Camp Nou aartsrivaal Real Madrid voor de eerste wedstrijd in de strijd om de Spaanse Supercup. Het basiselftal zou behoorlijk kunnen verschillen met het team dat aantreedt tijdens de eerste competitiewedstrijd. Er worden namelijk nog heel wat transfers verwacht, zowel ingaande als uitgaande. Een van de belangrijkste transfertargets van de Spaanse topclub, Ousmane Dembélé, heeft zichzelf onwenselijk gemaakt bij zijn huidige werkgever.

Afgelopen donderdag kwam het bericht naar buiten dat het Franse toptalent niet aanwezig zou zijn geweest op de training van Borussia Dortmund. Peter Bosz bevestigde tijdens de persconferentie voor de eerste bekerwedstrijd van het jaar, dat de vleugelspeler niet te bereiken was en de club niet op de hoogte was van waar hij zou zijn. Niet veel later berichtten verschillende media dat Dembélé in Parijs was, in afwachting van een transfer naar Barcelona. De speler zou namelijk al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Spanjaarden, de clubs echter niet. De Duitsers zijn resoluut: een bod van circa 100 miljoen euro werd direct van tafel geslagen. Ze verlangen naar verluidt 150 miljoen euro (!).

De actie van Dembélé bleef niet onbestraft. De speler moest een fikse boete betalen aan de club en vandaag kwamen ‘Die Borussen’ met een officieel statement. De schorsing van de Franse sterspeler blijft namelijk tot nader orde gehandhaafd. Deze keuze komt voort uit een gesprek tussen trainer Peter Bosz, voorzitter Hans-Joachim Watzke en technisch directeur Michael Zorc. De uitleg is als volgt: “Onze focus ligt nu op een goede voorbereiding van de ploeg voor de openingswedstrijd in de Bundesliga tegen VFL Wolfsburg van komend weekend’’, aldus Zorc. “Dembélé krijgt wel de gelegenheid om individueel van de groep te trainen, natuurlijk.’’

Transfer forceren

Dembélé zijn actie heeft als doel een transfer te forceren naar Barça. Op deze wijze forceerde hij vorig jaar ook een transfer naar Borussia Dortmund. De club kocht hem voor 15 miljoen euro over van Stade Rennais. De Duitsers kunnen de speler deze transferperiode dus met een behoorlijke winst verkopen. Van het bedrag dat Dortmund zal ontvangen voor de Fransman, moet echter 25% naar het Franse Rennais. Het laatste bod van de Catalanen zou 90 miljoen + variabelen zijn, waardoor het bedrag oploopt tot 130 miljoen euro, aldus Mundo Deportivo. Dembélé hoopt, ondanks de huidige situatie, dat Dortmund vrijwillig meewerkt aan een transfer als het gewenste bedrag wordt betaald door Barcelona. De speler zelf is optimistisch. Tot dan moet hij individueel aan de slag en toekijken hoe zijn teamgenoten zich voorbereiden op de eerste wedstrijd.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like