in

B-ploeg Barcelona verliest in slotfase van stadgenoot Espanyol

FC Barcelona is na 29 duels weer eens verslagen. De  ploeg van Ernesto Valverde  verloor woensdagavond  in de kwartfinale van de Copa del Rey met  1-0 van Espanyol in de Catalaanse derby. Lionel Messi miste vanaf elf meter een strafschop. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Camp Nou. 

In een regenachtig Barcelona stonden Espanyol en FC Barcelona woensdagavond tegenover elkaar in de Catalaanse derby, maar bovenal de kwartfinale van de Copa del Rey.  In El Prat trad Ernesto Valverde met een B-ploeg aan en liet onder andere Suarez, Alba en Rakitic op de bank.  Maar een echte derby werd het niet.

In een zeer behouden duel was het Espanyol dat  met harde overtredingen Barcelona uit het spel probeerde te halen.   Barcelona speelde in een veel te laag tempo en creëerde zeer weinig kansen. Speldenprikken van Messi en Busquets waren het enige gevaar van de eerste helft.

In de tweede helft  bleef Barcelona de betere van het spel houden, maar kreeg het opnieuw niet veel kansen. De ploeg van Ernesto Valverde werd het gevaarlijkst via de stip, maar Lionel Messi miste vanaf 11 meter. Espanyol kreeg door de misser meer vertrouwen in een positief resultaat en zag dat vlak voor het eindsignaal omgezet worden in een overwinning. Via een counter  was het Melendo die Cillessen passeerde. Daarmee wint Espanyol met 1-0 van Barcelona en zijn de Catalanen na 29 duels weer eens verslagen. Volgende week spelen beide ploegen de return in Camp Nou.

Ronaldinho’s top 10 momenten bij FC Barcelona

FC Barcelona en Piqué akkoord over nieuwe verbintenis