in ,

‘Atletico Madrid denkt aan Semedo; Barcelona wil Portugees behouden’

Nelson Semedo is geen vaste basisspeler bij FC Barcelona. Toch speelde Semedo dit veel minuten bij de Catalaanse club. Desondanks is de Portugees in beeld bij een andere Spaanse topclub. Hij is naar verluidt in beeld bij Atletico Madrid.

De Madrileense club raakt deze zomer met Diego Godin, Juanfran en Lucas Hernandez drie belangrijke verdedigers kwijt. Trainer Diego Simeone kijkt daarom rond naar versterkingen voor zijn defensie en zou bij die zoektocht zeer gecharmeerd zijn van Nelson Semedo. De vleugelverdediger kan in de Spaanse hoofdstad de concurrentiestrijd aangaan met Santiago Arias, de voormalig speler van PSV.

Er wordt in de media gespeculeerd dat Semedo mogelijk betrokken wordt bij de transfer van Antoine Griezmann. De Fransman vertrekt bij Atletico Madrid en FC Barcelona wordt vaak genoemd als mogelijk nieuwe werkgever. De club kan bij een eventuele deal de prijs van Griezmann drukken. Onda Cero schrijft dat Semedo een transfer overweegt.

GOAL meldt echter dat Barcelona de rechtsback liever niet laat gaan. Trainer Ernesto Valverde kan hem op meerdere posities inzetten en daardoor wordt hij als ‘handige’ speler gezien.

FC Barcelona-shirt-2019/20

FC Barcelona presenteert nieuw thuisshirt

Messi's doelpunt tegen Liverpool

Vrije trap Messi bekroond tot mooiste CL-doelpunt