Athletic Bilbao verkoopt Barça dreun in het slot

Atlhetic Bilbao heeft zich ten koste van FC Barcelona weten te plaatsen voor de halve finale van de Copa del Rey. Lange tijd leken we af te stevenen op een verlenging, maar een kopbal van Iñaki Williams twee minuten voor het fluitsignaal, eindigde het sprookje van Barça in de Copa del Rey.

FC Barcelona begon aardig aan de wedstrijd en had binnen het kwartier via Ansu Fati twee keer een grote mogelijkheid om de score te openen. Echter stond bij de eerste poging het vizier van de jonge sterspeler niet op scherp en had hij bij zijn tweede poging pech dat een Bask de bal net voor de doellijn kon weghalen. Het team van Setién kon dit aanvallende spel, ondanks een goede strijdlust, niet vasthouden in de eerste helft en had moeite om verdere kansen te creëren. Terwijl Athletic te slordig was in de tegenaanval. Rust: 0-0.

Ook in de tweede helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht al was Barcelona na de inbreng van Griezmann iets wat dreigender geworden. Na iets meer dan een uur spelen werd Frenkie de Jong ten val gebracht in het 16-meter gebied, de scheidsrechter ging hier echter niet op in.

In de laatste 20 minuten kwam de wedstrijd echt los en kregen zowel de Basken als de Catalanen enkele mogelijkheden. Een reuzekans van Griezmann werd gepareerd door Simon en een poging van Nuñoz ging maar net over de kooi van Ter Stegen. Drie minuten voor het einde leek Messi de winnende goal aan de voet te hebben, maar ook hij stuitte op de doelman van Athletic Bilbao. Dit bleek een dure misser te zijn want in de 92e minuut kon Iñaki Williams een voorzet van Ibai Gomez keurig afronden en de wedstrijd beslissen.

Door de nederlaag is Barça uitgeschakeld in het Spaanse bekervoetbal en rest de club enkel nog La Liga en de Champions League. Hopelijk kunnen de jongens van Setién de knop snel omdraaien. Zondag wacht Real Betis.