Athletic Bilbao biedt Barcelona helpende hand in titelrace

FC Barcelona kan morgen een grote stap zetten richting een nieuwe landstitel. Naaste belager Atlético Madrid heeft vanavond opnieuw een dure tik te verwerken gekregen. Dinsdag vloog de ploeg al uit de Champions League. Vanavond ging het mis op bezoek bij Athletic Bilbao.

Atlético Madrid begon dinsdag nog met veel vertrouwen aan de return tegen Juventus. De Madrilenen begonnen met een 2-0 voorsprong aan de wedstrijd in Turijn, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. Cristiano Ronaldo schoot Juventus hoogstpersoonlijk met drie doelpunten naar de laatste acht van het miljoenenbal. Na de eerdere uitschakeling in de Copa del Rey restte Atlético Madrid dus alleen nog de de titelrace in de competitie.

Daar lijkt na vanavond ook een einde aan te zijn gekomen. Op bezoek bij Athletic Bilbao ging het in de laatste twintig minuten volledig mis voor de nummer twee van de Liga. De Basken namen na 73 minuten voetballen een 1-0 voorsprong. Iñaki Williams was de doelpuntenmaker. Ruim tien minuten later nam Kenan Kodro het laatste sprankje hoop bij de gasten weg: 2-0.

Tien punten

Door de nederlaag van Atlético Madrid kan Barcelona morgenavond de voorsprong vergroten tot tien punten. Dan moeten de Catalanen wel winnen op bezoek bij Real Betis, de huidige nummer acht van de Liga. Eerder dit seizoen won Betis nog met 3-4 in Camp Nou.

De wedstrijd tussen Real Betis en FC Barcelona begint morgenavond om 20:45 uur.

REWIND | Heerlijke zege in een kolkend Benito Villamarín (0-5)