AS Roma opnieuw te sterk voor FC Barcelona

AS Roma heeft afgelopen nacht zijn gram gehaald. De Italianen zagen eerder deze maand Malcom vlak voor hun neus weggekaapt worden door FC Barcelona. Vannacht repareerde AS Roma die schade door met 4-2 van de Catalaanse grootmacht te winnen.

FC Barcelona ging afgelopen seizoen in de Champions League pijnlijk onderuit tegen AS Roma. De Catalanen gaven een riante voorsprong weg in Rome. Afgelopen nacht was dat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wederom het geval. Met Cillessen en de drie aanwinsten in de basis kwam Barcelona al vroeg op voorsprong. Een schitterende combinatie werd na vijf minuten spelen afgerond door Rafinha. Barcelona was in die fase van de wedstrijd heer en meester, maar de Catalanen zagen doelman Olsen zijn ploeg meerdere keren op de been houden.

Tien minuten voor de pauze kwamen de Italianen geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Stephan El Shaarawy kon na voorbereidend werk van Justin Kluivert afronden. Vlak na rust kwam Barcelona alweer op een 2-1 voorsprong. Nieuwkomer Malcom scoorde tegen de waar hij in eerste instantie naartoe zou gaan.

Ernesto Valverde bracht na het doelpunt geleidelijk alle B-spelers in de ploeg. Die waren niet in staat om AS Roma van het scoren af te houden. Net als in de kwartfinale van de Champions League bogen de Italianen een achterstond in de laatste tien minuten om in een 4-2 overwinning. Cillessen had geen reactie op de inzet van Alessandro Florenzi en niet veel later kon Bryan Cristante voor de 3-2 zorgde. Vier minuten voor tijd zorgde Perotti vanaf de stip voor de 4-2.