in

‘Arthur opgeschrikt door woninginbraak: broer van voetballer bedreigd door daders’

Arthur

Barcelona wist woensdagavond het heenduel met Liverpool in de halve finale van de Champions League met 3-0 te winnen. De vreugde was bij Arthur echter van korte duur. Vanochtend werd er namelijk een inbraak gepleegd op zijn woning, waarbij zijn broer zou zijn bedreigd met de dood.

Dat vertelde journalist Carlos Quilez eerder vandaag in het programma Arucitys van de Spaanse televisiezender laSexta. Quilez ging tijdens de uitzending verder in op de details. Zo vertelde hij dat twee personen via een van de ramen het huis van Arthur binnen wisten te komen. De daders hadden onder meer een machete op zak. Eenmaal binnengedrongen liepen ze de broer van Arthur tegen het lijf, die zich op dat moment in de woning bevond. Volgens Quilez werd hij bedreigd met de dood. Onder de gestolen voorwerpen behoren meerdere juwelen en een horloge van Rolex.

Bronnen die dichtbij Mundo Deportivo staan wisten echter te melden dat Arthur zijn broer zich niet in de woning bevond op het moment dat de daders binnendrongen. Op het moment dat hij arriveerde, waren de daders al binnengedrongen. De dieven dreigden hem pijn te doen als hij niet snel zou vertellen waar ze de waardevolle spullen konden vinden. Hij is gelukkig ongedeerd gebleven.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een speler van Barcelona slachtoffer is van woninginbraak. Een kleine drie maanden geleden werd Kevin-Prince Boateng zijn huis beroofd tijdens de wedstrijd tegen Real Valladolid op 17 februari. Destijds namen de dieven zo’n 300.000 euro aan sieraden mee uit het huis van de aanvaller.

Barça-icoon Xavi zet na 21 jaar punt achter loopbaan

Valverde geeft toppers rust tegen Celta; basisplaats lonkt voor Cillessen