Arthur debuteert met fraaie treffer bij oefenzege Barcelona

FC Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen na strafschoppen gewonnen. De Catalanen speelden in het kader van de Champions Cup vannacht in de VS tegen Tottenham Hotspur. Beide ploegen kwamen in de reguliere speeltijd niet verder dan een 2-2 stand. Na strafschoppen bleken de Catalanen te sterk. Cillessen, die de hele wedstrijd onder de lat stond, stopte voor Barcelona een strafschop.

Bij FC Barcelona begonnen nieuwkomers Arthur en Lenglet in de basis, Malcom kwam in de tweede helft in de het veld. Barcelona, dat het nog altijd zonder de internationals moet doen, was in de eerste helft heer en meester tegen Tottenham Hotspur. Munir opende na een kwartier de score voor Barcelona, na terugleggen van Rafinha. Nieuwkomer Arthur Melo liet even later zien waarom Barcelona hem deze zomer naar Camp Nou wilde halen. De Braziliaan schoot snoeihard in de verre hoek. Barcelona stond na 45 minuten spelen op een riante 2-0 voorsprong. Echter kreeg het in de eerste helft ook twee tegenslagen. Denis en Gomes moesten al vroeg met blessures naar de kant.

In de tweede helft ging Valverde meer wisselen en kreeg Tottenham Hotspur meer mogelijkheden. Een kwartier voor tijd deed Heung-min Son  dan ook iets terug voor de Engelsen. En even later kon Cillessen ook niet voorkomen dat  Georges-Kévin Nkoudou de bal tegen de touwen schoot. Tijdens de strafschoppen werd Cillessen de grote held en stopte hij de strafschop van Georgiu. Malcom mocht het uiteindelijk afmaken.