in ,

‘Arsenal zoekt opvolger Özil bij FC Barcelona’

De kans dat Arda Turan komende zomer vertrekt bij FC Barcelona wordt met de week groter. Afgelopen maand kwam het nieuws naar buiten dat de Turk door verschillende clubs uit China in de gaten wordt gehouden. Maar ook in Europa azen de clubs op de spelmaker.

Arsenal zou volgens kwaliteitskrant The Times namelijk opzoek zijn naar een vervanger voor de mogelijk vertrekkende Mesut Özil, wiens contract nog een jaar doorloopt. Ook Alexis Sanchez zou de Engelse club wel eens kunnen verlaten komende zomer.

Arda Turan, die bij Barcelona niet tot nauwelijks voorkomt in de plannen van Luis Enrique, heeft nog een contract tot de zomer van 2020. Arsenal hoopt de Turk voor zo’n 29 miljoen euro over te nemen.

De Engelse club denkt met dat bedrag een goede kans te maken om Turan over te nemen. Turan komt weinig toe aan spelen en onder de nieuwe coach zal Barcelona de selectie een flinke boost willen geven na dit seizoen. Verwacht wordt dat de club dan ook voor zijn positie meerdere spelers zal aantrekken.

Barcelona treft Juventus, United en Real in voorbereiding nieuwe seizoen

Herdenking Cruijff wordt uitgesteld