in

Andrés Iniesta onthult bijzonder verhaal over Ronaldinho voor El Clasico

Deze week werd bekend dat Barcelona Ronaldinho zo goed als zeker in gaat zetten als ambassadeur van de club in Amerika. Een ander mooi verhaal over de Braziliaan kwam deze week van aanvoerder Andrés Iniesta.

Ronaldinho zou voor El Clasico in 2005 namens de selectie van Barcelona op scherp hebben gezet voor dat duel. ”Een aantal dagen voor de Clasico tegen Madrid, belde Dinho mij op. Hij belde me om 3 uur ’s nachts op en ik nam op”, zei Iniesta. ”Ik weet dat het 3 uur ’s nachts is”, zei Ronaldinho vervolgens. ”Maar ik moet je iets bekennen. In juni zal ik Barcelona verlaten. Mijn broer heeft namelijk een akkoord bereikt met Real Madrid. Het is een enorme aanbieding die ik niet kon weigeren. Je bent jong en wilt iets. Ik hoop dat je het kan begrijpen…maar zeg alsjeblieft niets tegen de andere spelers in de kleedkamer of iemand van de club. Ik vertrouw jou het meest”, aldus Ronaldinho drie dagen voor de clasico in 2005.

”Hij gaf me geen tijd om iets terug te zeggen”, gaat Iniesta verder. ”De volgende dag waren we weer op het trainingscomplex en het voelde erg ongemakkelijk. Het was enorm stil en iedereen was vriendelijker dan ooit tegen Dinho.”

”Toen de clasico eindelijk daar was (19 november 2015) zei Ronaldinho ons in de kleedkamer: ”Jongens, vandaag is een hele bijzondere wedstrijd, zij zijn enorm sterk, maar in deze dagen heb ik ontdekt dat wij een familie zijn. Ik heb iedereen van jullie midden in de nacht gebeld om te zeggen dat ik zou vertrekken en niemand zei iets. Toen besefte ik dat wij beter in stilte kunnen verliezen dan elkaar voorliegen. Ik blijf bij Barcelona…zo lang als het mogelijk is. Nou, laten we nu het veld in gaan en de spelers van Real Madrid een lesje leren!”

Barcelona won het duel in Bernabeu met 3-0. Ronaldinho scoorde zelf twee keer en ook Samuel Eto’o was trefzeker. Die Clasico gaat niet alleen vanwege het fantastische verhaal de boeken in. Na afloop kreeg Ronaldinho een staande ovatie van de fans in Bernabeu. Een beeld dat Iniesta nooit zal vergeten.

Braziliaanse selectie doet ‘Running Man Challenge’

Messi onzeker voor duel met Alavés na bevestiging hamstringblessure