in ,

Alba: “Ik wil niet weg bij Barcelona”

Jordi Alba tegen Liverpool

Jordi Alba speelt dit seizoen minder bij Barcelona dan in de vorige jaren, maar de pijlsnelle back peinst er niet over om de club te verlaten. De laatste tijd werd in de media regelmatig geschreven dat hij wellicht zou vertrekken, maar na afloop van het duel met Espanyol ontkent de vleugelverdediger dit. 

“Ik heb hier altijd al willen spelen en mijn intentie is om dit nog veel meer jaren te doen. Barcelona voelt als mijn thuis en is mijn allereerste club”, zo begint Alba zijn uitleg. “Ik speel hier nu vijf jaar en heb tot nu toe mijn alles gegeven, voor zolang dat zo is wil ik bij deze club blijven.”

Alba speelt de laatste periode minder vaak en zou dit anders willen zien, maar opgeven komt voor in Alba’s woordenboek.  “Natuurlijk wil ik meer spelen, elke speler wil zoveel mogelijk spelen. Ik ga niet zeuren bij de coach waarom dat zo is. Het zijn zijn keuzes en die moet ik respecteren. Ik krijg steeds meer minuten en daar ben ik erg blij mee. Natuurlijk heb ik gedacht om weg te gaan toen ik op de bank belandde, alle situaties gaan op zo’n moment door je hoofd. Voor mij was het helemaal nieuw en het heeft me meer volwassen gemaakt.”

Barcelona B speelt voor promotie na kampioenschap in groep 3

Jeugdtalent Barcelona maakt op 15-jarige leeftijd debuut voor FC Tokyo