BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Actie tegen voorzitter Bartomeu wereldwijd trending op social media

FC Barcelona heeft tot nu toe nog niet de zomer die de club in gedachten had. De fans zijn de beslissingen van het bestuur zat en hielden maandagavond een geslaagde actie tegen het bestuur van voorzitter Josep Bartomeu.

Barcelona kende een goede start in Amerika, waar het onder meer van Real Madrid, Manchester United en Juventus won. Het bestuur van Barcelona zag na de voorbereiding in Amerika ook Neymar nog eens weggekaapt worden door PSG. Een megaoperatie waar de club uiteindelijk weinig aan kan doen. Toch heeft Barcelona tot op heden geen vervangers weten te strikken. En met de komt van Paulinho is de maat vol voor de fans. De club betaalde namelijk 40 miljoen euro voor een 29-jarige speler die al enkele jaren in China speelt. Voor de fans niet een speler met het niveau van FC Barcelona.

Maandagavond werd de hashtag #BartomeuDimiteYa wat vrij vertaalt ‘Bartomeu treed af’ betekent. De hashtag werd een groot succes door wereldwijd trending topic te worden. Komende maand gaat voormalig kandidaat voor het voorzitterschap, Augusi Benedito, proberen om Josep Bartomeu weg te krijgen bij Barcelona. De kandidaat hoopt dan genoeg stemmen te krijgen om een motie van wantrouwen in te dienen.

Ook komen er in de komende weken acties in het stadion. Zo zal er onder meer een poster tegen Bartomeu komen te hangen.

Media preview

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.