Achter de schermen: Frenkie de Jong zijn eerste dag in Barcelona

Vice-voorzitter FC Barcelona stapt per direct op

Frenkie de Jong arriveerde gisteravond voor het eerst sinds zijn vakantie in Barcelona. Nog niet voor zijn officiële presentatie als speler van FC Barcelona, want die vindt vanavond pas plaats. Wel kregen de fans van de kampioen van Spanje de eerste indrukken van De Jong in het shirt van Barcelona. Zo gaf hij zijn eerste interviews aan het officiële clubkanaal en poseerde hij in de fanshop voor de vele journalisten die aanwezig waren. Uiteraard volgde FC Barcelona de verrichtingen van de middenvelder op de voet. Bekijk hier hoe Frenkie zijn eerste dag in Barcelona verliep!

Het is vandaag Frenkie de Jong-dag in Barcelona. Zoals hierboven al vermeld, vindt vanavond de officiële presentatie van Frenkie de Jong plaats. FC Barcelona pakt groots uit. Om 17:30 uur geeft president Josep Maria Bartomeu een persconferentie, alvorens De Jong om 18:15 uur zijn handtekening zet onder zijn contract. Om 19:00 uur zet de Nederlander zijn eerste stappen op het veld van Camp Nou. In het stadion vindt de eerste kennismaking plaats met zijn nieuwe fans. Na de presentatie in het stadion, schuift Frenkie de Jong aan voor zijn eerste persconferentie als speler van Barcelona. Dat doet hij in samenzijn van Bartomeu, die de plek overneemt van de woensdag opgestapte vicevoorzitter Jordi Mestre.

Niet alleen FC Barcelona is in de ban van de presentatie van Frenkie de Jong. Ook de Spaanse media besteden pagina’s aan de komst van de nieuwe parel van het Nederlandse voetbal. Zo heeft Mundo Deportivo op de site de eerste vier items ingeruimd voor De Jong. ‘Het is een droom’.

Frenkie de Jong MD

‘Ajax parkeert Frenkie de Jong met geweldige actie in straten Barcelona’

LIVE | Presentatie Frenkie de Jong