Barcelona morst punten tegen Malaga

FC Barcelona moest het na de interlandweek opnemen tegen Malaga en miste een aantal sterspelers. De Catalanen moesten het doen zonder Messi (ziek), Iniesta, Umtiti (geblesseerd) en Luis Suarez (geschorst), Alba en Rakitic moesten plaatsnemen op de bank.

Al vanaf het eerste fluitsignaal besloot Malaga de bus te parkeren, Barcelona kreeg wel een aantal mogelijkheden met Pique uit een corner en Rafinha met een schietkans, maar de bal wist er niet in te gaan. Verder verliep de eerst helft moeizaam en stond er na 45 minuten een stand van 0-0 op het scorebord.

In de 2e helft wist Malaga een levensgevaarlijke kans te creëren na slecht keeperswerk van Ter Stegen, maar Malaga wist hier niet van te profiteren. Daarna ging Malaga weer verder met verdedigen. Barcelona werd een 100% penalty ontnomen.

In de 61e minuut maakte Jordi Alba zijn rentree, de snelle vleugelverdediger verving  Digne. Ook Andre Gomes viel in voor Denis Suarez. In de 69e minuut moest Malaga verder met 10 man, na een vieze overtreding kreeg Llorente een terechte rode kaart. Als derde wissel voor FC Barcelona werd Rafinha naar de kant gebracht voor Rakitic.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd stond Malaga op kraken. Pique scoorde uit buitenspel positie. En Barcelona werd wéér een penalty ontnomen. Het zat Barcelona niet mee. De extra tijd bedroeg slechts 4 minuten, Neymar kreeg nog een enorme kans maar Malaga-keeper Kameni wist de bal uit het doel te houden. Barcelona speelt 0-0 tegen Malaga.