in ,

Luis Suarez scoort weer eens bij ruime zege Barcelona

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag de volgende competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Leganés werd het 0-3 voor de ploeg van Ernesto Valverde. Maar makkelijk ging het niet.

Leganés bleek 90 minuten lang een harde noot om te kraken. In de eerste helft kwam Barcelona amper door de sterke defensie van de thuisploeg, die aanvallend gezien gevaarlijk was dan Messi & co. Toch werd het 0-1. Paco Alcacer gaf een scherpe voorzet richting Luis Suarez. De doelman van Leganés verwerkte de bal matig en daardoor kon de Urugyaanse spits scoren. Een belangrijk moment voor de man die al een aantal weken het net niet wist te vinden. Het tempo bij FC Barcelona bleef ook na de openingstreffer veel te laag. Een tegenvaller was de gele kaart voor Pique. De Spaanse verdediger pakte een gele kaart en daardoor is hij geschorst voor de topper tegen Valencia.

In de tweede helft werd het niet veel beter. Barcelona bleef moeite houden met het creëren van kansen. Toch stond het na een uur spelen 0-2. Messi speelde Alcacer op een fraaie manier aan. De Spaanse aanvaller stuitte op de doelman van de thuisploeg en in de rebound was het Suarez die op een overtuigende manier zijn tweede van de middag maakte. De bal werd nog aangeraakt door een tegenstander, maar de goal was toch echt voor de spits. In de laatste minuten zorgde invaller Paulinho voor het slotakkoord. De Braziliaan zorgde nog voor de 0-3. Een geflatteerde, maar belangrijke zege!

Barcelona kan nu rustig gaan kijken naar wat de concurrentie doet. Om 20.45 staat de derby tussen Atletico en Real Madrid op het programma. Minimaal één van deze ploegen raakt nog meer achterop.