Deportivo bezorgt Barcelona puntenverlies

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de week met twee overwinningen af te sluiten. Waar de ploeg van trainer Luis Enrique midweeks nog het onmogelijke deed tegen PSG, was het Deportivo La Coruna die zondag Barcelona een zure nasmaak van de week gaf. De Catalanen met 2-1.

FC Barcelona moest het tegen Deportivo La Coruna zondag zonder de geblesseerde Neymar en Rafinha doen. Arda En Denis kregen weer eens de voorkeur bij de Catalanen. Maar Barcelona was de wijzigingen geen schim van de ploeg die woensdag won van PSG. Kansen kregen beide ploegen in de eerste helft nauwelijks, toch kwam de thuisploeg voor rust op voorsprong. Vanuit een hoekschop was het Joselu die de thuisploeg op 1-0 zette.

In de tweede helft corrigeerde Barcelona de achterstand binnen een minuut. Na een voorzet van Denis was het Luis Suarez die de bal voor zijn voeten kreeg. De Uruguayaan schoot de 1-1 hard tegen de touwen. De ploeg van Luis Enrique bleef in de tweede helft ook met Iniesta en Rakitic erg slordig. Via Denis en Luis Suarez werd Barcelona nog gevaarlijk via schoten, maar opnieuw was het Deportivo die scoorde. Opnieuw verloor Barcelona het duel tijdens een hoekschop en was het Bergantiños die de thuisploeg de 2-1 overwinning bezorgde.