Barcelona morst punten na arbitrale fout

FC Barcelona heeft zondagmiddag dure punten verspeeld in de strijd om kampioenschap in Spanje. De Catalanen kwamen, mede door een arbitrale fout, niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Betis.

Met het zware midweekse programma liet Luis Enrique onder meer Jordi Alba, Roberto en Umtiti op de bank. Met Mathieu, Digne en Vidal had Barcelona het zeer moeilijk tegen een fel Real Betis. De thuisploeg liet Barcelona niet voetballen in de eerste helft. Kansen waren er ook bijna niet.

In de tweede helft kwam het duel pas echt tot leven. Barcelona bleef erg slordig en had veel moeite met het agressieve Betis. Maar pas een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Ter Stegen zag eerst een bal op de paal belanden en in de hoekschop daarop volgend verwerkte de Duitse doelman de Bal niet goed. Alegria kon uit de hoekschop 1-0 maken voor de thuisploeg.

In een knotsgekke slotfase was het Barcelona dat aandrong. Maar veel hulp van de arbiter kreeg Barcelona niet. Neymar met in het strafschop gebied naar beneden getrokken, maar de Catalanen kregen geen strafschop. Via de tegenstander vloog de bal een meter achter de doellijn, maar de arbiter zag daar geen doelpunt in. Even leek Barcelona bestolen van een punt, maar enkele minuten voor tijd bezorgde Luis Suarez Barcelona alsnog een punt.

Barcelona verspeelt met de 1-1 tegen Betis twee punten, waardoor Real Madrid zondagavond verder uit kan lopen.