Barcelona beslist in drie minuten duel met Gijon

FC Barcelona, dat midweeks niet wist te profiteren van de misstap van Real Madrid, voerde tegen Sporting Gijon de druk weer op. De Catalanen beslisten zaterdagmiddag in drie minuten het duel.

Luis Enrique begon ook tegen Sporting Gijon weer met andere namen. Onder meer Ivan Rakitic, Andrés Iniesta en Mascherano begonnen op de bank. Barcelona moest het vanwege een blessure ook al doen zonder Lionel Messi, en dus was Luis Suarez de aangewezen man om Barcelona van de doelpunten te voorzien.

En Barcelona had het in de eerste twintig minuten lastig tegen het brutale Sporting Gijon. De thuisploeg domineerde, maar wist weinig kansen te creëren. Na een half uur profiteerde Barcelona via een uitbraak. Luis Suarez speelde de bal langs de doelman en prikte eenvoudig 1-0 binnen. Drie minuten later was het op aangeven van Sergi Roberto Rafinha die bij de eerste paal het duel besliste.

Na rust temporiseerde de ploeg van Luis Enrique. Pas in de 81e minuut was het helemaal gedaan met Gijon. Alberto Lora kreeg zijn tweede gele kaart en Barcelona kon in de tweede helft vrijuit spelen. Neymar scoorde de 0-3 en vanaf dat moment ging het hard bij de Catalanen. Arda kon drie minuten later 0-4 binnen koppen en Neymar schoot drie minuten later wederom met scherp.

Barcelona speelde het uiteindelijk professioneel uit en winnen eenvoudig met 5-0. Komende week neemt Barcelona het in de Champions League op tegen Gladbach.