Barça naar bekerfinale door doelpunt van Coutinho

FC Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey.  De ploeg van Ernesto Valverde verdedigde vanuit de heenwedstrijd een 1-0 voorsprong tegen Valencia en die voorsprong gaf het in Mestalla niet meer uit handen. Mede door Philippe Coutinho’s eerste doelpunt voor FC Barcelona wonnen de Catalanen met 2-0.

FC Barcelona heeft zich voor het vijfde jaar op rij geplaatst voor de finale van de Copa del Rey.  De Catalanen, die de laatste drie edities wonnen,  hadden het in het eerste kwartier lastig tegen een sterk Valencia.  Rodrigo zag zijn kopbal op de lat belandden. Zijn ploeggenoot  Geoffrey Kondogbia schoot voor rust ook nog in het zijnet.

Na de pauze kreeg Valencia minder grip op FC Barcelona.  Het was Philippe Coutinho die kort na rust Barcelona al snel op een 1-0 voorsprong zette. Op aangeven van Luis Suarez kon de Braziliaan in de verre hoek binnen schieten.  In de 82e minuut was Luis Suarez opnieuw betrokken bij een doelpunt van Barcelona. De Uruguayaan zette goed druk op de defensie van Valencia en hield het overzicht. Ivan Rakitic kon uiteindelijk vrij op het doel van Valencia af om de eindstand op 0-2 te zetten.

Jasper Cillessen had  misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. De Nederlander, die in de beker keept bij Barcelona, wist op een geweldige manier de inzet van Gayá te stoppen. De verdediger van Valencia kon vlak voor het doel van Barcelona de 1-2 binnen schieten, maar met een schitterend reflex wist Cillessen de bal met zijn hand uit het doel te houden.

Op 21 april speelt FC Barcelona de finale van de Copa del Rey tegen Sevilla, dat Leganés deze week versloeg. Waar het duel gespeeld wordt, moet nog bepaald worden.