in

WINWIN

‘Uitspraken Guardiola hoopgevend voor FC Barcelona’

Pep Guardiola had donderdag verrassende uitspraken op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid. De Catalaanse coach sprak over het mogelijke vertrek van een van de jongste spelers van zijn ploeg. De Engelse club heeft geprobeerd om het contract van talent Eric García te verlengen, maar Guardiola liet weten dat García zijn contract niet gaat verlengen.

Het contract van Eric Garcia loopt in 2021 af bij Manchester City en deze zomer nog willen vertrekken bij de club. De Spaanse media liet de afgelopen weken al weten dat FC Barcelona zeer geintereeseerd is om de Spanjaard terug naar Barcelona te halen. García moet in de komende jaren een vaste basisspeler worden bij de ploeg van Quique Setién.

“Eric heeft ons verteld dat hij zijn contract bij City niet wil verlengen, hij heeft nog een jaar en daarna wil hij het niet meer verlengen”, zo gaf Guardiola donderdag tijdens de persconferentie aan. ”We wilden dat hij blijft, maar dat wil hij niet. We verwachten dat hij naar een andere club wil.”

Barcelona hoopt na de Champions League-hervatting verder te onderhandelen met de Engelse club. De Catalanen weten namelijk dat García volgend jaar transfervrij vertrekt en hopen daardoor het talent in de komende weken voor een laag bedrag over te kunnen nemen. Manchester City wil naar verwachting zo’n 20 miljoen euro ontvangen voor de voormalig speler van La Masia.

FC Barcelona maakt transfer Gustavo Maia officieel

Arthur Melo

‘Arthur keert vrijdag terug bij Barcelona’