in

‘FC Barcelona probeerde tevergeefs opnieuw De Ligt naar Spanje te halen’

Doordat er al ruim twee maanden niet meer wordt gevoetbald, draait de geruchtenmolen misschien nog wel harder dan normaal. De media schrijven pagina’s vol over de verlanglijstjes van de clubs. Hoewel FC Barcelona één van de grootste slachtoffers is van de coronapandemie, wordt de club aan opvallend veel voetballers gelinkt. Ook vandaag. Mundo Deportivo schrijft dat de Catalanen een nieuwe poging waagden om Matthijs de Ligt naar Barcelona te halen.

De Ligt was vorig jaar al dicht bij een transfer naar FC Barcelona. De Nederlander kende een geweldig seizoen met Ajax en het Nederlands elftal. Met de Amsterdammers reikte hij tot de halve finales van de Champions League. Zijn goede prestaties en ijzersterke optredens werden niet alleen in Barcelona opgemerkt. De gehele Europese top zat achter hem aan. Hij leek in de voetsporen te treden van zijn maatje Frenkie de Jong, maar de keuze viel uiteindelijk toch op Juventus.

De Ligt kende geen geweldig eerste seizoen in Turijn en dus zag Barcelona zijn kans schoon. Toen Juventus zijn interesse in Arthur kenbaar maakte, vroegen de Catalanen in eerste instantie naar de Nederlandse verdediger. Volgens Mundo Deportivo hield De Ligt de situatie nauwlettend in de gaten, maar de Italianen willen niet denken aan een vertrek van één van hun juwelen.

Rugani

Zodoende gaat de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger gewoon verder. Barcelona ziet er graag één komen, aangezien Gerard Piqué met zijn 33 jaar niet lang meer heeft te gaan en Samuel Umtiti vaker wel dan niet geblesseerd is. De kans is aanwezig dat Barcelona alsnog zaken doet met Juventus. Niet alleen staat Miralem Pjanic op het punt te verkassen naar de Spaanse zon, ook Daniele Rugani zou die weg kunnen bewandelen. De Italiaan komt niet in de plannen voor van Maurizio Sarri en zou door de Oude Dame al aangeboden zijn bij Barcelona.

Barcelona hoopt Pjanic binnenkort te presenteren als nieuwe speler.

De Catalanen hebben een goede band met de koploper van Italië, die volgens de Spaanse krant ook leidend is tijdens de onderhandelingen over Pjanic. De middenvelder zou zijn jawoord hebben gegeven. De Italianen zijn er echter nog niet in geslaagd Arthur te overtuigen van een vertrek naar Turijn.

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

Opnieuw zorgen voor Barcelona: Coutinho weken uitgeschakeld

Messi of Ronaldo? Klopp: ‘Daarom vind ik hem misschien net iets beter’