in

‘FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern München in strijd om Dest’

Sergino Dest | FC Barcelona

Het is inmiddels alweer ruim een maand geleden dat FC Barcelona klop kreeg van Bayern München, maar het voelt nog als de dag van gisteren. De Duitsers zijn voorlopig niet van plan om de Catalanen met rust te laten. Naar verluidt zou Bayern München de miljoenen die het krijgt voor Thiago willen investeren in Sergiño Dest. De rechtsback van Ajax zou ook in de belangstelling staan van Barcelona.

Christian Falk, journalist van het Duitse BILD, bevestigde donderdagochtend dat Liverpool en Bayern München akkoord zijn over de transfer van Thiago. Nu de oud-middenvelder van FC Barcelona op het punt staat te vertrekken naar Engeland, wil Bayern München de selectie verder versterken. De landskampioen en Champions League-winnaar nam eerder al Leroy Sané over van Manchester City, maar is nog altijd op zoek naar een multifunctionele back. In die zoektocht kwam het een aantal maanden geleden al uit bij Dest. De rechtsback van Ajax kende in het afgelopen seizoen zijn grote doorbraak en speelde zich al snel in de kijker van de Europese top. Een vertrek naar München leek aanstaande, maar de Amsterdammers waren niet van plan hun Amerikaan voor een appel en een ei te laten gaan.

Eerst een jaar huren

Dat gaf Barcelona de kans om zich te mengen in de strijd om Dest zijn handtekening. Het is geen geheim dat de Catalanen op zoek zijn naar een nieuwe rechtsback. Sinds Dani Alves zijn transfervrije vertrek naar Juventus in 2016, worstelt Barcelona met het zoeken en vinden van de perfecte opvolger. De club zou Dest naar verluidt in eerste instantie een jaar willen huren van Ajax, zodat het volgende bestuur kan bepalen of een langer verblijf van de Amerikaan wenselijk is. Het is nog maar de vraag of de Nederlandse recordkampioen daar oren naar heeft. Het aanbod op de backposities is klein en in Amsterdam houdt men er nog altijd rekening mee dat Nicolas Tagliafico deze transferperiode vertrekt. Dest heeft als voordeel dat hij op zowel de rechts- als linksbackpositie goed uit de voeten kan.

Barcelona zal echter eerst spelers moeten verkopen alvorens de club nieuwkomers kan verwelkomen.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Samenvatting | Messi draait warm tegen Girona en bezorgt Koeman tweede oefenzege

WAUW! Puig en Pedri stelen de show met magnifiek staaltje hooghouden