in

WINWIN CryCry LOLLOL LoveLove

Bayern en klassiekers in groepsfase Champions League voor FC Barcelona

FC Barcelona begint aan een nieuw seizoen in de UEFA Champions League. De loting voor de groepsfase heeft bepaald dat de Catalaanse ploeg het zal moeten opnemen tegen een van de moeilijkste rivalen in Pot 1, Bayern München .

De Catalanen zitten samen in groep E met de huidige Bundesliga kampioen. Voor de ploeg van Ronald Koeman is het een uitdaging om tegen Bayern München te spelen, vooral vanwege de bittere herinnering aan de confrontatie die ze in 2020 hadden, toen ze in de kwartfinale van die editie werden verpletterd (8-2).

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1430943886063570950

Bayern maakt momenteel een nieuw proces door met de kersverse trainer Julian Nagelsmann, maar gaat wel door met een aantal belangrijke spelers voor in de aanvalslinie. Het doel van Barça zal zijn om het traumatische moment dat ze vorig jaar in de stad Lissabon beleefden te boven te komen.

De rest van de groep

Benfica en Dynamo Kiev werden ook in de groep met FC Barcelona geplaatst. De Portugese club zal proberen om het moeilijk te maken voor de twee duidelijke favorieten van de groep; terwijl de Oekraïense club een oude bekende is voor Barça. In het afgelopen seizoen wist Barcelona zowel thuis (2-1) als uit (0-4) te winnen.

De eerste speelronde van de Champions League zal plaatsvinden op 14 en 15 september.

Gerard Pique

Defensieve problemen voor FC Barcelona na blessure Piqué

Koeman heeft Coutinho terug; rugnummer Messi onaangetast