Barcelona voert druk op met eenvoudige zege bij Osasuna

Moriba

FC Barcelona heeft zaterdagavond de druk opgevoerd bij de concurrenten Atletico Madrid en Real Madrid, die zondag tegenover elkaar staan. De ploeg van Ronald Koeman wist zaterdagavond met 2-0 te winnen van Osasuna.

Na de zege op Sevilla moest FC Barcelona zich zaterdag tegen Osasuna weer opladen voor de Champions League komende week. Maar de ploeg van Ronald Koeman moest ook winnen om de druk bij de concurrentie uit Madrid op te voeren. En dat deed FC Barcelona.

Barcelona controleerde tegen Osasuna het duel volledig zonder de nodige energie te verliezen. Na een half uur spelen zette Jordi Alba Barcelona op een 1-0 voorsprong. De vleugelverdediger werd door Messi diep gestuurd en schoot vervolgens de bal hard in de korte hoek.

In de tweede helft wist FC Barcelona pas laat afstand te nemen. Het zorgde twintig minuten voor tijd nog voor een grote kans op de 1-1 voor Osasuna. Aanvaller Calleri kopte na een scherpe voorzet net naast het doel van Ter Stegen.

Uiteindelijk wist FC Barcelona in de slotfase het duel definitief in het slot te gooien. Invaller Ilaix Moriba schoot 2-0 raak na een assist van Messi. Het jonge talent scoorde zijn eerste doelpunt in het eerste elftal.

Zondag nemen Atletico Madrid en Real Madrid het tegen elkaar op. Bij een overwinning van Real Madrid blijft de achterstand op koploper Atletico Madrid 2 punten, maar hebben de Madrilenen een duel minder gespeeld.