Barcelona ook langs Sevilla dankzij Paco Alcacer

FC Barcelona heeft weer een overwinning geboekt in La Liga. De ploeg van Ernesto Valverde won vanavond de topper tegen Sevilla met 2-1. De grote man was Paco Alcacer. Een mooie cadeau voor Lionel Messi, die zijn 600e(!) wedstrijd voor Barcelona speelde.

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor de thuisploeg. Er was een veldoverwicht en er waren voldoende mogelijkheden. Opvallend was dat veel schoten van afstand gevaarlijk werden. Zo waren de middenvelders Iniesta en Rakitic dichtbij met een harde knal. De 1-0 werd uiteindelijk gemaakt door een aanvaller. Paco Alcacer schoot raak na een fraaie steekpass van Luis Suarez. De Uruguayaanse spits speelde voor de rest (weer) een ongelukkige wedstrijd. Voor de rust waren er nog wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord.

Na de rust leek er een ander Sevilla te staan. De gasten namen meer en meer het initiatief. De eerste grote kans was voor Sanabria. Rechtsback Semedo kon nog net voorkomen dat de bal richting Ter Stegen ging. Uit de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak. Pizarro, uitblinker aan de kant bij Sevilla, kopte knap raak. Daarna ging het over en weer. Er was geen ploeg die de wedstrijd helemaal naar zich toe kon trekken. Uiteindelijk was het Paco Alcacer die er met zijn tweede treffer voor zorgde dat de drie punten in Barcelona blijven. Hij tikte knap binnen na een schitterende assist van Ivan Rakitic.