Barcelona uit Champions League na harde nederlaag in Rome

Het zag er zo goed uit na de 4-1 zege in Camp Nou. Maar FC Barcelona is uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Ernesto Valverde ging dankzij een dramatisch optreden met 3-0 onderuit bij AS Roma.

En het was geen onverdiende uitslag. AS Roma zat er vanaf het begin bovenop en FC Barcelona kwam maar niet in de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij spits Edin Dzeko. Dat gaf de Romeinen nog meer motivatie om de gasten uit Spanje volledig op te jagen. Het bleef in de eerste helft bij deze treffer. En dat was een klein wonder.

Na de rust ging het helemaal mis voor de mannen van Valverde. Roma kwam op een 2-0 voorsprong door een benutte penalty van uitblinker Daniele de Rossi. Barcelona moest daarna de 2-0 proberen te verdedigen. Maar tien minuten voor tijd viel de cruciale 3-0. Manolas kopte goed binnen na een uitstekende corner. Er kwam nog een slotoffensief, maar het was niet voldoende. Het bleef bij 3-0 en zo is FC Barcelona toch nog uitgeschakeld in de Champions League.