in

‘Alves biedt zich aan bij FC Barcelona’

De journalist Oriol Domenech meldt dat Dani Alves (38) heeft aangeboden om terug te keren naar FC Barcelona. De Braziliaan is momenteel in Barcelona en heeft de club al gebeld om zich aan te bieden. Geld zou geen probleem zijn voor de voormalig rechtsback van de Catalanen.

Er zijn vijf seizoenen verstreken sinds de vleugelverdediger de club verliet waar hij 23 van de 43 titels die op zijn palmares prijken binnenhaalde. Alves liet zijn contract afgelopen zomer ontbinden bij São Paulo en is sinds die tijd op zoek naar een nieuwe club.

”Als Barça me nodig heeft, hoeven ze me alleen maar te bellen. Ik denk nog steeds dat ik overal een bijdrage kan leveren, maar vooral bij Barça vanwege het aantal jonge spelers dat ze nu hebben”, liet Alves weten, die de club graag wil helpen. “Degenen onder ons die van het huis houden, zijn bereid om op de een of andere manier te helpen, zodat de club die kracht terugkrijgt, die filosofie van verbondenheid tussen ons allemaal, waar iedereen verliefd op werd.”

Of de club daadwerkelijk ingaat op de aanbieding van Alves is nog maar de vraag. Met het nieuwe bestuur van Joan Laporta is de club een nieuwe weg in geslagen. Laporta kiest voor een jongere generatie spelers.

Araújo, verdediger van FC Barcelona

Ronald Araujo loopt hamstringblessure op bij Uruguay

FC Barcelona

FC Barcelona wint van Valencia in cruciale week