in

Spanje neemt snel besluit en geeft Fati Spaanse nationaliteit

Ansu Fati mag komende maand tijdens het Wereldkampioenschap voor spelers onder de 17 in actie komen voor Spanje. De Spaanse ministerraad heeft het grote talent van FC Barcelona vrijdag, in een versneld proces, de Spaanse nationaliteit gegeven, zo weet Mundo Deportivo.

Ansu Fati is één van de grote talenten uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en mogelijk in de toekomst ook van de Spaanse nationale ploeg. De aanvaller van Barcelona woont al sinds zijn zevende in Spanje, maar een Spaans paspoort had Fati nog niet. Het 16-jarige talent werd geboren in het Afrikaanse Guinee-Bissau, een voormalig kolonie van Portugal en mag daarom voor beide landen uit komen. Fati gaf echter in een eerder stadium al aan niet voor die landen te willen uitkomen.

De Spaanse voetbalbond, RFEF, heeft daarom in de afgelopen maanden gewerkt aan een procedure om Fati speelgerechtigd te krijgen voor Spanje. Door zijn goede prestaties van de afgelopen weken bij Barcelona, is die procedure in een stroomversnelling geraakt.

Vrijdag kreeg het jonge talent de Spaanse nationaliteit en werd Fati direct aan de voorlopige selectie van Spanje onder-17 toegevoegd voor het WK dat komende maand in Brazilië gehouden wordt. Het is nog wel de vraag of FC Barcelona mee gaat werken aan de oproep, want de Catalanen zijn Fati dan vijf weken kwijt.

Messi start eigen kledingmerk

FC Barcelona

Barcelona zonder Alba en Dembélé tegen Granada