in ,

Sensatie Ansu Fati hoopt op kansen in Barcelona B

Ansu Fati

Ansu Fati is de sensatie in de voorbereiding van FC Barcelona B. De nog maar 16-jarige aanvaller is officieel nog A-junior, maar in de voorbereiding is Fati de man in vorm bij Barcelona B. De talentvolle vleugelspeler hoopt komend seizoen zijn kans te krijgen in het B-team.

Hij is officieel nog A-junior en hij zou dit seizoen nog in de Juvenil A van Victor Valdes moeten spelen, maar Ansu Fati klaar voor een volgende stap. De aanvaller was deze week tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Figueres ook weer de smaakmaker bij Barcelona B en scoorde bovendien een fraai doelpunt. De uit Guinee-Bissau afkomstige Fati solliciteert naar een plek in het elftal van coach García Pimienta. ”Ik ben erg blij met mijn prestatie en wil de coach bedanken voor de kans die hij me gegeven heeft”, zo zegt de A-junior voor de camera van BarçaTV. ”Ik wil altijd op het hoogste niveau spelen en ik hoop dat ik dit seizoen meer kansen krijg bij Barcelona B. Ik heb het in mij en ik wil het laten zien.”

De nog maar 16-jarige Fati kwam in 2012, op tienjarige leeftijd, over van Sevilla en doorliep alle jeugdelftallen. Afgelopen seizoen was hij in de Juvenil A topscorer met 15 doelpunten. Fati behoort tot één van de grootste talenten uit La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona en kreeg daarom afgelopen seizoen een nieuwe contract dat hem tot de zomer van 2022 bij Barcelona houdt. De goede prestaties leverde Fati in de voorbereiding een plek op bij Barcelona B. Het talent lijkt de junioren te zijn ontstegen, maar krijgt hij dit seizoen de kans in de Segunda Division B?

Barcelona Femení treft Juventus Women in Champions League

Frenkie de Jong debuteert in de basis bij FC Barcelona