Fati bezorgt Barcelona eenvoudige overwinning

Ansu Fati

FC Barcelona blijft voorlopig in het spoort van concurrent Real Madrid. De Catalanen hadden zondagavond aan twee momenten van Ansu Fati genoeg om Levante opzij te zetten. De aanvaller zorgde bij de 2-1 overwinning voor beide doelpunten.

FC Barcelona domineerde vanaf de eerste minuut in eigen huis. Met Frenkie de Jong, Ivan Rakitic en Sergio Busquets had Barcelona een degelijk middenveld en konden Fati, Messi en Griezmann voor het nodige gevaar zorgen. Messi werkte na een kwartier de bal met buitenkant voet net naast het doel en ook Griezmann werkte de bal met de buitenkant van zijn voet naast.

Na ruim een half uur spelen was Lionel Messi voor een keer de aangever. De Argentijn stuurde Fati vanaf eigen helft alleen op het doel af en de aanvaller faalde niet vanaf dichtbij. Na de 1-0 denderde Barcelona door en was het opnieuw Lionel Messi die als aanvaller fungeerde en schoot Fati opnieuw met scherp: 2-0.

Nelson Semedo zette Barcelona vlak voor rust bijna ook nog op 3-0, maar de Portugees werkte de bal, na een goede actie, op de lat. De ongelukkig spelende Griezmann kreeg vervolgens de bal ook niet tussen de palen.

Maar Levante mocht ondanks de 2-0 achterstand tevreden zijn met de mogelijkheden die zij kregen. Via Morales kreeg het voor rust al de nodige kansen, maar na rust moest Barcelona ook regelmatig in de achteruit als Levante weer gevaarlijk uitbrak. Ter Stegen hield echter meerdere keren zijn ploeg op de been.

In de blessuretijd werd Ter Stegen uiteindelijk toch geklopt, toen Rochina met een hard schot de doelman verraste. De Duitse doelman zag het schot van richting veranderen en was kansloos bij de late aansluitingstreffer van Levante.

Door de 2-1 overwinning blijft Barcelona in het spoor van Real Madrid, dat eerder dit weekend won van Atletico Madrid. Komende week speelt Barcelona voor de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao.